• header 008
 • header 004
 • header 003
 • header 002

Tandengoud opbrengst voor borstkankeronderzoek in 2014

Ruim 47.000 euro tandengoud voor A Sisters Hope in 2014

Beste collega tandarts en klanten van EDM Tandartsen,

In 2014 (oktober 2013 tot en met september 2014) hebben we een totaal van ruim 47.000 euro aan tandengoud verzameld. Dit bedrag is overgemaakt naar de stichting A Sisters Hope.

Er zijn in 2014 steeds meer tandartsen die met ons mee zijn gaan sparen. Erik en teamleden weten steeds meer tandartsen te bewegen om met ons mee te gaan doen. Samen staan we sterker en kunnen we echt bijdragen aan het onderzoek naar borstkanker. A Sister's Hope  is ontzettend blij met onze steun. In de afgelopen 8 jaar hebben zij ruim 4,7 miljoen kunnen doneren aan wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker in Nederland. Het tandengoud heeft daar in 6 jaar ruim 158.000 aan kunnen bijgedragen.

Mag ik je een belangrijke vraag stellen aan de collega's die dit lezen?

Wat houdt u tegen om met ons mee te doen?

Graag wil ik zoveel mogelijk collega tandartsen en tandtechniekers bereiken in Nederland en Belgie, om een actie van mij onder de aandacht te brengen, en vragen met mij mee te doen.

Sinds 2008 sparen wij, met mijn team van EDM Tandartsen uit Koedijk, oud tandengoud voor een stichting die onderzoekers ondersteunt in hun zoektocht borstkanker te voorkomen, vroeger te kunnen ontdekken of goed te kunnen genezen. 

Stichting A Sister's Hope heeft in de afgelopen 8 jaar ruim 4,7 miljoen kunnen bijdragen aan onderzoek in Nederland. Met het tandengoud hebben wij in de afgelopen 6 jaar ruim 158.000 euro over kunnen maken naar de stichting. 

In de regio Alkmaar is mijn actie goed bekend en doneren nu veel tandartsen, parodontologen, implantologen en kaakchirurgen uit Alkmaar, Den Helder en Hoorn hun tandengoud naar ons. Inmiddels krijg ik ook steeds meer steun van tandartsen in de rest van Nederland. Elephant Dental te Hoorn steunt de actie door speciaal voor dit doel kosteloos te raffineren. 

Borstkanker raakt bijna elke tandartspraktijk. 

1 op de 8 vrouwen krijgt persoonlijk de diagnose borstkanker en nog jaarlijks overlijden tussen de 3000 en 3500 vrouwen aan de gevolgen van deze ziekte. Door tandengoud te sparen, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren zonder om geld te vragen. 

A Sister's Hope organiseert jaarlijks diverse evenementen om zoveel mogelijk geld op te halen. Deelnemers dienen voor deze 60K Walk een minimaal bedrag van 1500 euro bij te dragen. Voor het Pink Moon Run & Walk 8K is dit een minimum van 50 euro. Tijdens de tweedaagse wandeling van 60 kilometer lopen ook onderzoekers mee die geld krijgen van A Sister's Hope. 

Hopelijk heb je bij het lezen van dit ingekorte verhaal een beeld gekregen van de gedrevenheid om zoveel mogelijk tandartsen of tandtechnische laboratoria enthousiast te maken om deel te nemen. Het uitgebreide artikel leest u hier.

In 2011 is onze tandengoudactie vermeld in aprilnummer van het NT. In januari 2014 zal er aandacht voor onze actie komen in het nieuwe tandartsenblad Dentista.

Voor verdere informatie verwijs ik naar het weblog van 

Team Piece of Cake http://team-piece-of-cake.blogspot.nl/   en de website van 

A Sister’s Hope http://www.asistershope.org/index.php

Ook enthousiast geworden? Voor kosteloos toezenden van tandengoud bestaat een antwoordnummer en een antwoordenvelop. Stuur jouw adresgegevens naar info@edmtandartsen.nl . Je krijgt dan een speciale antwoordenvelop toegestuurd.

Zelf een envelop maken mag ook.

A Sister's Hope

P/a EDM Tandartsen

Antwoordnummer 83101

1830 VA  Koedijk

“Het goud van de kronen die verwijderd worden, hoeft u niet meer weg te gooien maar kan nu helpen bij het onderzoek naar borstkanker, A Sister's Hope.” - Marco Gresnigt, tandarts Groningen

"Erik is super gemotiveerd om van Tandengoud een nieuw begrip te maken en tot een hoger niveau te tillen! En dat doet hij met veel enthousiasme en inzet!" - Martje Hoekmeijer, mede-oprichtster A Sister’s Hope Nederland.

“Als de Gouden Kroon uw mond verlaat, is A Sister's Hope daar bij gebaat!” - Martje Hoekmeijer, mede-oprichtster A Sister's Hope Nederland.

“Wij vragen aan onze patiënten of we het goud door mogen sturen naar A Sisters Hope om op die manier met heel veel kleine beetjes een grote berg te maken en zo veel te kunnen bereiken voor vrouwen met borstkanker. -Yvonne Schalk, tandarts Zuid-Wolde

Bedankt voor je aandacht en ik verneem graag jouw reactie.

Het doorsturen van deze brief naar collega’s wordt zeker op prijs gesteld.

Met vriendelijk groet 

Erik de Maijer, tandarts

@edmtandartsen

@asistershope

http://youtu.be/LjDC500JzhM

Een uitgebreid artikel vindt u hier

U kunt hier meer over lezen op ons blog en op onze facebookpagina van Piece of Cake

Het totale bedrag voor A Sister's Hope in 2013 voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek is 300.000 euro

Collega tandartsen of patienten die hun tandengoud willen doneren voor borstkankeronderzoek kunnen dat goed verpakt opsturen naar ons antwoordnummer. Graag uw gegevens toevoegen.

A Sisters Hope

p/a EDM Tandartsen

Antwoordnummer 83101

1830 VA  Koedijk

EDM Tandartsen

De Omloop 2
1831AH Koedijk
T: 072-5616062
E: info@edmtandartsen.nl

Voorinschrijving

Contact

 • iso
 • air-aligner
 • allesoverhetgebit
 • krt
 • zorgkaart
 • nmt
 • logo-sisters-hope
 • famed
 • gulden
 • Alkmaar