Nieuwsbrief Corona

 In Nieuws

Er is wereldwijd sprake van een pandemie van besmetting met het coronavirus. De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden beschermd.

EDM Tandartsen en team hebben zich de afgelopen 5 weken behoudend opgesteld en uitsluitend spoedbehandelingen gedaan bij gezonde klanten. Wij gaan vanaf nu weer beperkt open voor reguliere patiëntenzorg. Als u al een afspraak heeft hoeft u ons niet te bellen. Lees alstublieft deze nieuwsbrief goed door. Het kan zijn dat uw afspraak al eens verplaatst is en dat vindt u, en wij voor u, natuurlijk heel vervelend. Toch kan het zijn dat we nogmaals gaan schuiven met de behandeling of controle.
De agenda is aangepast om een goede logistieke planning te maken, die in deze omstandigheden werkbaar is. Indien nodig nemen wij telefonisch of per mail contact met u op. Ook bestaande gezinsafspraken zijn op dit moment lastig in te delen, omdat er dan te veel mensen tegelijk in de praktijk aanwezig zullen zijn.

Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Als u daarom op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.

 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: hooikoorts, verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Voor annuleringen, wijzigingen of reacties kunt u ons het liefste mailen om zo de druk op de receptie zoveel mogelijk te beperken. Mailadres; info@edmtandartsen.nl
Door de vele telefoontjes die we zelf moeten doen kan het moeilijk zijn om ons telefonisch te bereiken op het praktijknummer of via whatsapp (indien niet bereikbaar). Stuur ons gerust een terugbelverzoek dan bellen wij terug.

Bij binnenkomst vragen wij u uw jas in de behandelkamer te hangen en zullen we uw temperatuur controleren met een infrarood thermometer via het voorhoofd. Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen uw handen te wassen met water en zeep of te desinfecteren met handalcohol. Vervolgens spoelt u gedurende 1 minuut met een mondspoelmiddel. Vervolgens krijgt u handschoenen om aan te doen.  We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Nog wat extra aanwijzingen: 

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd naar onze praktijk, wij laten u binnen. De deur is namelijk op slot.
 • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Neem geen losse spullen mee zoals handtas, mobiele telefoon, boodschappen etc.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk. Handschoenen kunt u in de gang in de vuilnisbak deponeren.

Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden. In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

Vandaag hebben we geprobeerd de extra maatregelen bij binnenkomst in een filmpje vast te leggen.

Hieronder ziet u tandarts Erik met Ria als klant van EDM.
Ons team is opgeleid om te helpen als u bij ons de praktijk binnenkomt, dus stel uw vraag gerust als u even iets niet duidelijk is.

(het mondmasker wordt i.v.m schaarste niet meer aangereikt aan de cliënten)

Klik hier voor het filmpje:

EDM Tandartsen handelingen bij binnenkomst in de Corona crisistijd