Hoe is uw tandartsrekening opgebouwd?

 In Nieuws

Hoe werkt de tandartsrekening?

Op de tandartsrekening staan alle handelingen die de tandarts heeft uitgevoerd tijdens uw bezoek. Deze handelingen heten prestaties. In Nederland hebben alle prestaties een eigen code. Zo’n code bestaat uit een letter en twee of drie cijfers. Als u wilt weten wat de codes betekenen, dan bent u op Mondzorgkosten aan het juiste adres.

Niet eens met de factuur? Vraag eerst uw tandarts om uitleg

Mondzorgkosten helpt u graag de tandartsrekening te ‘ontcijferen’. Wij leggen bijvoorbeeld uit wat de codes betekenen. Is het u toch niet duidelijk waarom een bepaalde code op de rekening staat of bent u het er niet mee eens? Vraag uw tandarts dan eerst om uitleg. Ook kunt u contact opnemen met de beroepsvereniging van de tandarts: de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering van de Tandheelkunde (KNMT).

Materiaalkosten

De maximale prijs die de tandarts mag vragen voor een behandeling wordt in Nederland bepaald door de overheid. Dat geldt niet voor alle (tandtechnische) materialen die de tandarts gebruikt. Bijvoorbeeld voor een kroon. De tandarts mag de kostprijs van het techniekwerk 1 op 1 aan u doorberekenen. Die ziet u dus als aparte post terug op de rekening.

Klik hier voor meer informatie

Bron: mondzorgkosten.nl