Nieuwsbrief Najaar 2020

 In Nieuws
Beste Cliënt van EDM Tandartsen

Update Corona maatregelen bij uw bezoek aan EDM Tandartsen: 

Vul de triage vragenlijst volledig en naar waarheid in via de link in de mail of sms. Deze ontvangt u 1 dag van tevoren.
Iedereen met verkoudheidsklachten blijft thuis 🏠
Indien kinderen en/of huisgenoten verkoudheidsklachten hebben, maar uzelf heeft geen klachten dan kan de afspraak gewoon doorgaan.
Kom niet te vroeg naar de praktijk, wij gebruiken de wachtkamer minimaal. Kom zoveel mogelijk alleen. Kinderen mogen natuurlijk onder begeleiding van 1 ouder/begeleider komen.
Bij twijfel: bel of app naar de praktijk dan beoordelen we samen of de afspraak door kan gaan. Ook voor het maken of wijzigen van uw gelieve te bellen tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 16.30 uur op telefoonnummer 072-5616062  of via Whatsapp 06-82434852

Kom niet naar de praktijk indien u geen afspraak heeft.
Gelieve uw handen goed te desinfecteren.
Mondkapje? Ja graag!

Aanvulling op de Corona update
Mondzorgverleners mogen vanaf 1 augustus een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening brengen als tegemoetkoming voor extra kosten door de corona-uitbraak. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) woensdag 29 juli bekend gemaakt. Ook EDM Tandartsen berekent deze extra toeslag.

Waarom betaal ik een toeslag?
EDM Tandartsen wil dat u met een gerust hart naar de praktijk komt voor uw behandeling. Wij nemen daarom extra maatregelen en moeten bij de meeste behandelingen uit voorzorg meer handelingen doen, waardoor wij meer tijd kwijt zijn per patiënt. Denk hierbij aan het beoordelen van uw gezondheidssituatie voorafgaand aan de behandeling. Of het laten spoelen met verdunde waterstofperoxide om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en hogere uitgaven voor persoonlijke beschermingsmiddelen die na elke patiënt weggegooid worden. De toeslag compenseert ons deels voor deze kosten.  Voor kinderen (tot 18 jaar) wordt de toeslag bij bezoeken in het kader van tandheelkundige zorg door alle zorgverzekeraars vergoed. Als u aanvullend verzekerd bent voor mondzorg, is het afhankelijk van het beleid van uw zorgverzekeraar of de toeslag wordt vergoed. U kunt hierover contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Als u geen verzekering heeft, dient u de toeslag zelf betalen.

Afspraak inplannen
Indien u in 2020 nog een kroon, een brug of esthetische behandeling willen laten uitvoeren maak dan nu een afspraak! Voor u het weet is het jaar alweer voorbij en is onze agenda vol waardoor we u niet meer in kunnen plannen. Gelieve te bellen tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 16.30 uur op telefoonnummer 072-5616062  of via Whatsapp 06-82434852

 

Opbrengst Tandengoud 2020
In deze moeilijke tijd met het Coronavirus wordt het welzijn van een ieder flink op de proef gesteld. Dan is het nog belangrijker dat we waar mogelijk, als medemens met zijn allen de schouders eronder zetten en zorgen voor de kwetsbaardere medemens die dit nodig heeft.

Jij kan de wereld van mensen met borstkanker veranderen!

A Sister’s Hope rekent dit jaar extra op onze steun. Door de maatregelen tegen het Coronavirus is besloten de andere activiteiten en evenementen van 2020 te annuleren. Hierdoor zijn de onderzoekers dit jaar volledig afhankelijk van onze gezamenlijke steun. In elke tandartspraktijk worden kronen vervangen. Deze oude kronen bevatten vaak nog goud, platina of palladium.  Al deze metalen zijn geld waard en eigendom van de patiënt, die dus zelf kan bepalen wat ermee wordt gedaan.  Wij geven de patiënt altijd de keuze of de kroon mee naar huis gaat of gedoneerd wordt aan een goed doel, zoals bij ons A Sister ’s Hope.

Zelf een kroon om laten smelten levert weinig op, omdat de verwerkingskosten voor één element hoog zijn. Stichting A Sister’s Hope haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek om levens te redden. Op dit moment doen in Nederland ruim 75 tandartsen, parodontologen en ziekenhuizen mee.

Opbrengst tandengoud 2020 voor A Sister’s Hope:   € 45.136,00
dankzij de cliënten en praktijken die dit goede doel een warm hart toe dragen!
Mocht u geld willen doneren aan Stichting a sistershope dan kan dat op rekeningnummer
IBAN: NL45 INGB 0002947137
t.n.v. Stichting A Sister’s Hope, te Amsterdam ovv Deelnemersnummer: H7009 Team Tandengoud
Afscheid Nathalie
Helaas heeft onze collega Nathalie ons per september jl. verlaten. Wij hebben 6 jaar van haar gezelligheid en kundigheid mogen genieten en wij zijn dankbaar voor alles wat zij de praktijk geboden heeft! Nathalie, we gaan je ontzettend missen en wij wensen je veel succes in je verdere carrière.
Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!
Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die je kunt nemen. En dit is het moment! Via de app ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. De app biedt afleiding met bijvoorbeeld filmpjes en puzzels. Ook krijg je tips wat je kunt doen op eventueel moeilijke momenten.stoptober.nl/de-app
Gewijzigde openingstijden

Week 52 en week 53 gesloten ivm Kerstvakantie
Tandarts Evaline de Waard heeft verlof van 9 november 2020 tot 9 april 2021 (de zaterdagen en dinsdagavonden komen in deze periode voor alsnog te vervallen).

Met vriendelijke groet,

Het Team van
EDM Tandartsen